Hyvä. Kaikki mahdollinen GMO-kauhu on niin pseudotieteellistä kuin voi olla. Kuten toinen kommentoija jo sanoikin, niin iso osa jo syödyistä vihanneksista yms. ovat GMO:ita, niin mikä tässä on oikeasti ollut ongelma? Pelko? Luomutuotelobbaajat? Hipit? Eihän tässä ole mitään järkeä, että ihminen muuntaa organismeja tuhansien vuosien ajan, mutta että heti kun sitä yritetään tehdä systemaattisesti niin se vaan on yht’äkkiä todella paha juttu.
Kiitos EU että pistätte rotia GMO-vastaisuutta vastaan.
Ottaen huomioon mihin maapallo on menossa niin olisi tosiaan aika tärkeää karistaa tällaiset ihmeelliset mielikuvat jostain “luonnottomista” ruoista jos kuitenkin muunnellut ruoat ovat terveellisiä ja niillä voidaan nostaa ruoan tuotannon määrää.
En oikein tykkää tavasta jossa YLE klikkihuoraa FUD:lla otsikossa, koska kokemuksesta tiedän kuinka moni lukee pelkän otsikon ja muodostaa jo sen pohjalta vahvan reaktion. Itse teksti onneksi käsittelee aihetta jo asteen verran asiallisemmin.
Joo, vähän raflaavahan tuo on.
Syödään jo. Porkkana, maissi, vesimeloni ja banaani, näin muutaman luetellakseni. Seuraava kysymys.
“Mutta mitä GMO-lainsäädännön höllentämisestä seuraa? Syödäänkö Suomessa pian muunneltuja supervihanneksia? Sosiaali- ja terveysministeriön neuvottelevan virkamiehen Kirsi Törmäkankaan mukaan tästä ei kannata olla huolissaan.”
Ei hätää, syödään jo. Ei ne alkuperäiset vihannekset/hedelmät olleet läheskään näin paljon itse syötävää tavaraa sisältäviä. Varsinkin hedelmissä aika superhedelmistä puhutaan kun 99% hedelmästä on lihaa ja 1% siementä.