Twitterin omistaja Elon Musk kuvaili järjestelyä perjantaina ”väliaikaiseksi hätätoimeksi”.
– Meiltä ryöstettiin dataa niin paljon, että se haittasi tavallisten käyttäjien palvelemista, Musk sanoo asiaa koskeneessa twiitissään.
Hänen mukaansa sadat ellei enemmätkin organisaatiot ovat louhineet tietoja Twitteristä ”erittäin aggressiivisesti”, mikä on vaikuttanut käyttäjäkokemukseen.
Twitter paskottu, Reddit paskottu, tämähän näyttää hyvältä.
Mitä seuraavaksi?
Todennäköisesti Youtube.
Google on jo rajoitetusti testannut adblock käyttäjien sulkemista pois sivustolta, samalla on testailtu myös mainosten määrän tuplaamista ja triplaamista mm. käyttäjille jotka katsovat videoita televisio yms. Youtube sovellusten kautta.
Tuben katsominen jo nyt ilman adblockkeria on turhauttava kokemus. Vaikea kuvitella, että sitä jaksaisi kukaan jos mainoksien määrä tuplataan tai triplataan! Google yrittää tietysti näillä suunnitelmillaan saada lisää maksullisia tilaajia youtube premium palvelulle.
Täähän se olis. Tuli katsottua nopeasti pari 30sek-2min tubevideota puhelimella selaimen kautta, jokaisessa oli vähintään 2 mainosta alussa… Onneksi ReVanced tekee Youtubesta käytettävän.
Hermot menee viidessä minuutissa YT-mainoksiin, EPEK.
Itsellä on youtube-music -tilaus ja sillä saa mainokset pois normiduubista, jos joku ei sattumalta tätä tiennyt.
Mitä Pleikkarilla Youtubea katsellut niin vaikuttaa kyllä siltä, että mainosten määrä on edelleen se 1-2 per mainoskatko mutta katkoja tuntuu olevan huomattavasti enemmän. Olisiko jotain Internet historian pätkää katsellut ja nähnyt jo kolme katkoa ensimmäisen 12 minuutin aikana mikä on kyllä melko hirveää.
Jos Youtube pitäisi sisällöntuottajista parempaa huolta, niin premium tai premium lite kuukausinmaksun voisi vielä hyväksyä. Nyt miettinyt enemmän Nebulaa, mutta heiltä puuttunee Playstation 5 appi joten pitäisi viritellä joku tietokoneista olkkariin.
Vielä kun NewPipe toimii niin kannattaa ladata kaikki kiinnostava sisältö, tutorial-videot yms. Ja sitten pistää vaikka raspilla oman Nextcloud/pilvipalvelimen pystyyn. Dataa pystyy kuitenkin halvalla muutamia teroja “hoardaamaan”…
Youtube on varmaan seuraava joka paskotaan lopullisesti.
Huh niinpä tietysti…No teknisestihän voitaisiin kehittää sovellus joka esittää youtubelle näyttävänsä sovellukset mutta ei niitä todellisuudessa näytä. Mainosten määrä nykymaailmassa ilman filttereitä on niin massiivinen että on pakko olla itsekäs ja estää niin paljon kun voi.
Yle paskottu?
Voisko artistit nyt VIIMEIN alkaa postata töitään kirjaimellisesti mille tahansa muulle sivulle
Meiltä ryöstettiin dataa
Onko data Twitterin, kun se on käyttäjien tekemää?
Näköjään koskee kaikkia tilejä, viranomaisten, poliitikoiden, yritysten, yms. Moni niistä oli luottanu siihen että twiitit saavuttaa kuulijat, joten jos haluaa tietää onko Office 365 taas rikki tai operaattorilla ongelmia tai poliisilla operaatio tai muuta, pitäis tehdä tili. Mut silloinkin vuorokausiraja tulee nopsaan vastaan ja joutuu maksamaan.
Ja siksi julkisten, yleishyödyllisten toimijoiden ei kannata rakentaa palvelujaan yksinomaan kansainvälisten jättiyritysten omistamille alustoille.
Kunpa joku oppisi joskus tästä. Tosin jos joku viranomainen keksii liittyä fediverseen, niin ehkä avaavat oman palvelimen ihan alustan toimintamallin takia.
Tai sitten tuodaan kelat ja poliisit suppoon. Viranomainen, laita yv.
Tuntuu käsittämättömältä että pitäisi olla vieraan maan suuryrityksen hyödyke (asiakas), jotta voisi käyttää (viranomais)palveluja (omaposti, liittymien apit, nettipankit). Älypuhelimia pystyy silti käyttämään vaikka ei olisi gmail/apple-id:tä ollenkaan. Ainakin ruutuaika tulee vähenemään reilusti ihan lähitulevaisuudessa.
Muistan itse seuranneeni Twitteristä Espanjan meteorologisen instituutin julkaisuja rankkasateiden aikana kun siellä pyörämatkailin. Tulevaisuudessa sekin on näemmä mahdotonta; tulee toisaalta enemmän “adventurea” matkailuun kun pitää palata jonnekin 80-90-luvun tsydeemeihin.
The space karen vei sitten tämänkin aikasyöpön pois, eipä oikeastaan edes harmita kun ei pääse seuraamaan aikuisten riitelyä ja lukemaan nasevia, sarkastisia one-linereitä.
Space karen, loistava, otan käyttöön.
Aikanaan ja oikeastaan edelleen pidän twitteriä mahdottomana keskustelulustana, hankala seurattava ilman threadreaderia jne.
Se mihin alusta olisi täydellinen on hätä- ja kriisiviestintä isoille organisaatioille. Kun omat ja paikalliset palvelimet sulavat kuorman alla, twitter se vaan puksuttaa. Eli siis virallinen valtiollinen hätätiedotuskanava.
Toki tätä nykyä on hähmäistä kun jenkkipeli ja muskettisuhteet venäjään, Ukraina-politiikka ym. Mutta siis teoriassa. Ja nyt tämäkin potentiaali on rikottu anonymiteetin ainakin hetkellisesti poistuttua.
Ikävä kyllä twitter on vieläkin nopein tapa saada tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kuten esim. ukrainan sodasta, kerättynä yhteen paikkaan.
Huomasin tänään että tuo twiittien latausraja tulee maksamattomana vastaan erittäin nopeasti, luulin ensin että twitterin palvelimet ovat kyykkäämässä.
Toivottavasti jokin korvaava palvelu yleistyisi pian tuon palavan jäteastian tilalle…
Lisää rajoituksia myös kirjautuneille: https://imgur.com/a/Exmt7IZ
Veikkaisin että jos tuo pysyy, niin vähentää kyllä porukan määrä twitterissä rajusti.
Tosin kun API niin web scraping ei vaadi mitään käyttäjäehtojen hyväksymisiä ja toimii niin kauan kuin sisällön voi nähdä.
Kuningasidea on siis estää sisällön näkyminen myös käyttäjille. Ähäkutti, scrapeeppa sitä kirjautumisruutua sitten.
Noh, toivotaan et mastodoni saa taas lisää eloa tän johdosta. Ehkä sinne saa vielä ittensä vietyä joskus jos se jatkaa kasvamista.
Tämmöinen tuli vastaan, ilmeisesti muutos kirjautumisen vaatimiseen twiittien lukemiseksi ei mennyt ongelmitta…
No hups.
TL;DR: Twitterin webbisivu toimii siten, että nyt kun twiittejä ei pääse kirjautumatta lukemaan niin se lataa sivua uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja uudelleen kertaa kaikki miljoonat ja miljoonat uutisupotukset, käyttäjät, linkitykset ja kaikki muut.
Eli (karkeasti) jokainen, joka yrittää lukea twitteristä yhtään mitään tekee oman pienen palvelunestohyökkäyksen kun näitä kokeilijoita on “muutamia” niin palvelimet kaatuu.
Varmasti lataillut. Nostivat api hinnat joten porukat sit latailee vanhaa tyylii? Samalla kuormittaa ylimääräistä kun ei ole virallista halpaa keinoa joka oli winwin.