Twitterin omistaja Elon Musk kuvaili järjestelyä perjantaina ”väliaikaiseksi hätätoimeksi”.

– Meiltä ryöstettiin dataa niin paljon, että se haittasi tavallisten käyttäjien palvelemista, Musk sanoo asiaa koskeneessa twiitissään.

Hänen mukaansa sadat ellei enemmätkin organisaatiot ovat louhineet tietoja Twitteristä ”erittäin aggressiivisesti”, mikä on vaikuttanut käyttäjäkokemukseen.

  • peemaa
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    12
    ·
    1 year ago

    Näköjään koskee kaikkia tilejä, viranomaisten, poliitikoiden, yritysten, yms. Moni niistä oli luottanu siihen että twiitit saavuttaa kuulijat, joten jos haluaa tietää onko Office 365 taas rikki tai operaattorilla ongelmia tai poliisilla operaatio tai muuta, pitäis tehdä tili. Mut silloinkin vuorokausiraja tulee nopsaan vastaan ja joutuu maksamaan.

    • debil@lemmy.world
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      16
      ·
      1 year ago

      Ja siksi julkisten, yleishyödyllisten toimijoiden ei kannata rakentaa palvelujaan yksinomaan kansainvälisten jättiyritysten omistamille alustoille.

      • SkelectusA
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        11
        ·
        1 year ago

        Kunpa joku oppisi joskus tästä. Tosin jos joku viranomainen keksii liittyä fediverseen, niin ehkä avaavat oman palvelimen ihan alustan toimintamallin takia.

        • SkelectusA
          link
          fedilink
          suomi
          arrow-up
          5
          ·
          1 year ago

          Tai sitten tuodaan kelat ja poliisit suppoon. Viranomainen, laita yv.

    • Kuski87@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      6
      ·
      1 year ago

      Tuntuu käsittämättömältä että pitäisi olla vieraan maan suuryrityksen hyödyke (asiakas), jotta voisi käyttää (viranomais)palveluja (omaposti, liittymien apit, nettipankit). Älypuhelimia pystyy silti käyttämään vaikka ei olisi gmail/apple-id:tä ollenkaan. Ainakin ruutuaika tulee vähenemään reilusti ihan lähitulevaisuudessa.

      Muistan itse seuranneeni Twitteristä Espanjan meteorologisen instituutin julkaisuja rankkasateiden aikana kun siellä pyörämatkailin. Tulevaisuudessa sekin on näemmä mahdotonta; tulee toisaalta enemmän “adventurea” matkailuun kun pitää palata jonnekin 80-90-luvun tsydeemeihin.