Lyhykäisyydessään ongelma on että Gandi on myyty, ja (maksuttomia) palveluita ollaan ajamassa alas ja hintoja hinataan ylös, ja vaikka jo pari vuotta sitten paukautettiin taalahinnoilla maksaville useamman kymmenen prosentin hinnankorotus niin hinta .fi-osoitteiden osalta pysyi silti aika järkevänä muihin toimijoihin verrattuna, mutta hintojen jälleen merkittävästi noustessa alkaa tuntua siltä että olisi vaihdon paikka - vaikka sitten ihan vaan boikottimielessä. Lisälukemista kiinnostuneille: https://www.gandi.net/static/documents/2023-july-usd-renew-price-increase.pdf

Kysymys siis on, että mihin noita kannattaisi siirtää? Itsellä olisi kolme .fi-osoitetta, ja Namecheapiltakin pitäisi varmaan jotain siirrellä pois samalla, mutta siellä ei ole mitään erikoista mikä ei olisi tuettuna missä tahansa. Ehkä Porkbun niille? Ehdotuksia otetaan vastaan.

  • GNUmer@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Hieman radikaali ehdotus, mutta kannattaa itse lähteä .fi-verkkotunnusvälittäjäksi. Traficom on tehnyt siitä yksityishenkilöillekin erittäin helppoa, joten ilmoittautuminen on erittäin kannattavaa (9 euroa/vuosi verkkotunnuksesta vs. 14 euroa verkkotunnuksesta/vuosi).

    Verkkotunnusvälittäjäksi lähteminen ei vaadi omia nimipalvelimia. Kunhan vaan löydät nimipalvelinpalvelun, johon pystyy lisäämään ulkopuolisia verkkotunnuksia, se kyllä sopii Traficomille. Itse käytän DeSECin nimipalvelimia.

    • 0x@kbin.socialOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Varsin mielenkiintoinen ratkaisu. Kieltämättä voisi muuten jopa ollakin omaan mieleen tuollainen säätäminen mutta vähän vaikuttaa siltä että Traficomin palveluihin kirjautumiseen pitäisi olla suomalainen pankkitili, tai jos sitä ei ole niin joku Finnish Authenticator -sovellus, jota taas ei ole tarjolla suomalaiselle. Jään siis itse juuri tuohon väliin, mutta ehkä joku muu hyötyy tuosta ideasta.

      Saisikohan jonkun kaverin nakitettua tuohon…

    • minAd@not-enough-sci.fi
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Jep, tää on ollut myös itselle erittäin toimiva vaihtoehto – kunhan muistaa pitää ennakkomaksutilillä tarpeeksi saldoa ettei pääse varaukset vanhentumaan. Itse olen käyttänyt Digitaloceanin nimipalvelimia, nekin olleet ihan toimiva vaihtoehto.

  • SkelectusA
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Tämä onkin kiintoisaa, mulla on verkkotunnuksia hyvin keskitetysti Gandissa. Näin sivussa harkitsen myös palvelimen siirtoa Hetznerille.

    • 0x@kbin.socialOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Tässä on hinta ainakin kohdallaan ja nimikin on jostain yhteyksistä tutuhko joten vaikuttaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta. Kiitos.

    • turdas
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      OVH:ta olen itsekkin käyttänyt usealle verkkotunnukselle vuodesta 2015. Joskus muinoin niillä oli suomenkielinen asiakaspalvelukin, mutta enää ei taida olla. Hetzner on toinen hyvä, jos haluaa samalla jotain Suomessa sijaitsevaa pilvihostausta.

    • Kryomaani@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Kiitos paljon vinkistä, pistän korvan taakse kun tulee seuraava kierros omien domainien renewejä. Katsoin nopeasti omat läpi ja näyttäisi että about jokainen domaineistani jotka ovat tällä hetkellä Gandilla tulisivat olemaan 10-20€ halvempia OVH:lla. Nopealla pöytäliinamatikalla siirto säästäisi minulta melkein satasen vuodessa ja kaupanpäälle mielihyvän Gandin hinnannostojen boikotoinnista joten alkaa tuntua työn arvoiselta.

  • IsoKiero@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Joker.comia olen itse käyttänyt vuosikausia. Fi on jotain alta 20/vuosi ja kaupanpäälle tulee nimipalvelimet ja muuta oheistoimintoa. Omat fi domainit on tosin traficomilla, kun noiden kanssa tulee ihan työkseenkin touhuttua ja verkkotunnusvälittäjän status löytyy sitäkautta.