• MRPP@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    9
    ·
    1 year ago

    Sinänsä en ihmettele. Brändit hinnottelee itteään ulos ihmisten saatavilta ja tuotteet voi olla samanlaista tai pahempaa sekundaa ku väärennökset.

    • axo10tl@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      7
      ·
      1 year ago

      Ei olisi erikoista, että brändin tuotteet ja niiden piraattiversiot tulisivat samalta tehtaalta.

      • MRPP@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        7
        ·
        1 year ago

        Ihan ku muistelisin että näitä on löydetty tulevan samasta paikasta. Tai että Amazonilta tilatessa saattaa tulla feikkiä oikean tuotteen sijaan ku ovat varastossa sekapinoissa. Mutta tää nyt on ihan huhu- ja kuulopuhetta.

        Itselle Doc Martensit on tämmöinen surullinen keissi jossa aito tuote on menettäny täysin arvonsa ja feikkituote tarjoaa samaa muotokieltä, mutta huomattavasti halvemmalla. Miksi siis enää ostaa aitoa Doccia kun se on enää varjo menneestä.

        • tyo_ukko@sopuli.xyz
          link
          fedilink
          suomi
          arrow-up
          4
          ·
          1 year ago

          Niinhän se tuotteen elinkaari vähän tuppaa menemään, että ensin joku nyrkkipaja tekee huolella laadukasta tuotetta pienelle osalle käyttäjistä, joilla on varaa maksaa laadusta. Nyrkkipajan brändi nousee pikkuhiljaa, ja kohta isompi pelaaja ostaa sen pois kilpailemasta. Iso pelaaja lypsää brändiä niin paljon kuin voi tuotteen laadun kustannuksella. Kun tuotteen laatu on laskenut markkinoiden keskiarvotuotteen tasolle, ei siinä ole enää muuta “arvokasta” kuin brändin tunnettuus. Tässä vaiheessa sitä aletaan myös kopioimaan, koska laatuero piraattituotteeseen on kurottu umpeen (kopioita voi tietysti tulla jo aikaisemmassa vaiheessa, mutta kun tuote vielä on laadukas, sen erottaa piraatista helposti).